Percentage Verlagen Rekenmachine

Percentage Verlagen Rekenmachine het verlagen van het percentage gebruikt twee waarden, origineel X en definitief YY, zodat X> YX> Y en X ≠ 0X ≠ 0, en berekent het percentage van afname van het origineel tot het laatste. Met andere woorden, het bepaalt de procentuele verandering van een hoeveelheid naar een kleiner bedrag. Het is een online wiskundig hulpmiddel dat twee reële getallen vereist en het verliesbedrag als percentage van de oorspronkelijke waarde berekent.

  1. Voer de oorspronkelijke en definitieve waarden in het vak in. De oorspronkelijke waarde moet groter zijn dan de laatste. Deze waarden moeten reële getallen zijn, terwijl de oorspronkelijke waarde niet nul moet zijn;
  2. Percentage Verlagen Rekenmachine  het verlagen van het percentage geeft het percentage van de afname weer van het eerste naar het tweede bedrag.
  • Invoer: twee reële getallen, terwijl de eerste niet nul mag zijn. Merk op dat het eerste ingevoerde nummer groter moet zijn dan het tweede.
  • Uitvoer: het resultaat is een procentuele waarde, d.w.z. een positief reëel getal en %% na het getal.

Formule Voor Percentage Van Afname:

Als het oorspronkelijke bedrag groter is dan het uiteindelijke bedrag, wordt het afnamepercentage bepaald door de volgende formule
percentofdecrease = (origineel bedrag − definitief bedrag | origineel bedrag |) × 100%, origineel bedrag ≠ 0percentage afname = (origineel bedrag − definitief bedrag | origineel bedrag |) × 100%, origineel bedrag ≠ 0

Wat is het percentage van afname?

Een percentage verandering wordt verhoogd of verlaagd met het percentage van een bedrag ten opzichte van het oorspronkelijke bedrag. De formule voor de procentuele verandering is

procentwijziging = (definitief bedrag − origineel bedrag | origineel bedrag |) × 100%, oorspronkelijk bedrag ≠ 0 procentwijziging = (eindbedrag − origineel bedrag | oorspronkelijk bedrag |) × 100%, oorspronkelijk bedrag ≠ 0

of
percentchange100 = (werkelijke verandering | origineel bedrag |) × 100%, origineel bedrag ≠ 0 procent verandering100 = (werkelijke verandering | oorspronkelijk bedrag |) × 100%, oorspronkelijk bedrag ≠ 0

Wanneer een bedrag toeneemt, d.w.z. het veranderingspercentage is positief, dan is het veranderingspercentage een percentage van de verhoging. Wanneer een bedrag afneemt, d.w.z. het veranderingspercentage is negatief, dan is het veranderingspercentage een percentage van de afname.

Een rechthoek heeft bijvoorbeeld zijden van a = 5a = 5 en b = 3b = 3 eenheden. Stel dat de lengte van de zijde aa wordt verkleind van 55 naar 22 eenheden. De oorspronkelijke oppervlakte van de rechthoek is 1515 vierkante eenheden, maar de laatste oppervlakte van de rechthoek is 66 vierkante eenheden. Het gebied wordt dus verkleind tot 66 vierkante eenheden. Dit is een verandering in oppervlakte van 99 vierkante eenheden.

De relatie tussen het oorspronkelijke en nieuwe gebied kan worden uitgedrukt in termen van verhouding:

percentchange100 = (veranderend oorspronkelijk gebied) × 100% = (definitief gebied − origineel gebied) × 100% = (6−1515) × 100% = – 915 × 100% = – 60% procentwijziging 100 = (veranderend gebied oorspronkelijk gebied) × 100% = (eindgebied – origineel gebiedoriginalgebied) × 100% = (6−1515) × 100% = – 915 × 100% = – 60%

Het percentage verandering is −60% −60%. Omdat het veranderingspercentage negatief is, is het veranderingspercentage een afnamepercentage, dus vergeleken met het oorspronkelijke gebied is het nieuwe gebied met 60% 60% afgenomen.
Om deze reden wordt het percentage afname volledig bepaald door de formule

percentofdecrease = (origineel bedrag − definitief bedrag | origineel bedrag |) × 100%, origineel bedrag ≠ 0percentage afname = (origineel bedrag − definitief bedrag | origineel bedrag |) × 100%, origineel bedrag ≠ 0

Als het afnamepercentage en het oorspronkelijke bedrag bekend zijn, kunnen we het uiteindelijke bedrag vinden met behulp van de volgende formule:
finalamount = origineel bedrag − procentafname × | origineel bedrag | definitief bedrag = oorspronkelijk bedrag − percentage afname × | origineel bedrag |

Hoe Het Percentage Van Afname Te Berekenen

Als het oorspronkelijke bedrag groter is dan het uiteindelijke bedrag, is het veranderingspercentage afgenomen. Als het percentage verandering is afgenomen, is het percentage verandering een percentage van afname en vice versa. Het percentage van afname is het verschil tussen een origineel en een eindbedrag gedeeld door de absolute waarde van het oorspronkelijke bedrag en vermenigvuldigd met 100% en 100%.

Het percentage afname werk met stappen toont de volledige stapsgewijze berekening voor het vinden van het percentage afname van het ene bedrag naar het andere met de oorspronkelijke (begin) waarde van 100100 en de eindwaarde van 8080. Voor alle andere combinaties van het origineel en definitieve waarden, geef gewoon waarden op en klik op de knop “WERK GENEREREN”. De leerlingen van de basisschool kunnen deze calculator voor het verlagen van het percentage gebruiken om het werk te genereren, het percentage van verandering voor een korting te berekenen, de resultaten te verifiëren of hun huiswerkproblemen efficiënt te doen.

Problemen Uit De Echte Wereld Bij Gebruik Van Een Afname

Aangezien het percentage afname een bedrag beschrijft dat is verlaagd, wordt het afnamepercentage toegepast bij winkelen met kortingen. Sommige bedrijven beschrijven hun mislukking als een afname van de winstniveaus door gebruik te maken van het percentage afname.

Percentage Verminderen Oefenproblemen

Oefenopgave 1:
In 2010-2010 bedroeg de bevolking van Europa 754.036.789.754.036.789. In 2018-2018 was de bevolking 653.432.140.653.432.140. Zoek het percentage afname tussen 20102010 en 20182018.

Oefenopgave 2:
Zoek het percentage afname van 510510 naar 140140.

Percentage Verlagen Rekenmachine het verlagen van het percentage, formule, voorbeeldberekening (werken met stappen) en oefenopgaven zouden erg handig zijn voor basisschoolleerlingen van K-12-onderwijs om te leren hoe ze het percentage afname van het ene getal naar het andere kunnen vinden. Dit concept is erg handig in het echte leven, bijvoorbeeld om de korting en verkoopprijs van een artikel te vinden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *