Hoe Mensen De Helling Rekenmachine Leuk Kunnen Vinden

 Helling rekenmachine gebruikt coördinaten van twee punten A (xA, yA) A (xA, yA) en B (xB, yB) B (xB, yB) in het tweedimensionale Cartesische coördinatenvlak en vindt de hellingscoëfficiënt van een lijn die passeert via AA en BB. Het is een online meetkunde-tool die twee punten in het tweedimensionale cartesische coördinatenvlak vereist en de helling of helling van de lijn bepaalt deze punten.

 1. Voer de coördinaten (xA, yA) (xA, yA) en (xB, yB) (xB, yB) van twee punten AA en BB in het vak in. Deze waarden moeten reële getallen of parameters zijn;
 2. De hellingcalculator geeft de helling van de lijn die door AA en BB loopt.
 • Invoer: twee geordende paren reële getallen of variabelen als coördinaten van punten;
  Uitgang: een reëel getal of een parameter.

Wat Is De Helling?

De helling van een lijn in het tweedimensionale cartesiaanse coördinatenvlak wordt meestal weergegeven door de letter mm, en wordt soms \ onderstreping {de snelheid van verandering} tussen twee punten genoemd. coördinaten tussen twee verschillende punten op de lijn. Als we coördinaten hebben van twee punten A (xA, yA) A (xA, yA) en B (xB, yB) B (xB, yB) in het tweedimensionale Cartesische coördinatenvlak, dan is de helling mm van de lijn door A (xA, yA) A (xA, yA) en B (xB, yB) B (xB, yB) wordt volledig bepaald door de volgende formule m = yB − yAxB − xAm = yB − yAxB − xA Met andere woorden, de formule voor de helling kan worden geschreven alsm = ΔyΔx = verticale verandering horizontale verandering = riserunm = ΔyΔx = verticale verandering horizontale verandering = riserun Zoals we weten, betekent de Griekse letter ΔΔ verschil of verandering. De helling mm van een lijn y = mx + door = mx + b kan ook worden gedefinieerd als de stijging gedeeld door de baan. Stijgen betekent hoe hoog of laag we moeten bewegen om van het punt aan de linkerkant naar het punt aan de rechterkant te komen, dus veranderen we de waarde van yy. Daarom is de stijging de verandering in yy, ΔyΔy. Rennen betekent hoe ver naar links of rechts we moeten gaan om van het punt aan de linkerkant naar het punt aan de rechterkant te komen, dus veranderen we de waarde van xx

 1. De helling mm van een lijn y = mx + by = mx + b beschrijft zijn steilheid. Een hogere hellingswaarde geeft bijvoorbeeld een steilere helling aan. Er zijn vier verschillende soorten pistes:
 2. Positieve helling m> 0m> 0, als een lijn y = mx + by = mx + b toeneemt, d.w.z. als deze van links naar rechts stijgt;
 3. Negatieve helling m <0m <0, als een lijn y = mx + by = mx + b afneemt, d.w.z. als deze van links naar rechts omlaag gaat;
 4. Nulpuntshelling, m = 0m = 0, als een lijn y = mx + by = mx + b horizontaal is. In dit geval is de vergelijking van de lijn isy = by = b;
 5. Ongedefinieerde helling, als een lijn y = mx + door = mx + b verticaal is. Dit komt doordat delen door nul tot oneindigheden leidt. Dus de vergelijking van de lijn is x = ax = a.
 6. Alle verticale lijnen

x = bijl = a

een oneindige of ongedefinieerde helling hebben.

Hoe Vind Je Een Helling?

Als we de coördinaten xAxA, yAyA, xBxB, yByB invoegen in de vergelijking m = yB − yAxB − xAm = yB − yAxB − xA, krijgen we de helling mm. In veel gevallen kunnen we de helling voor een bepaald punt met de hand vinden, vooral voor gehele getallen. Maar als de invoerwaarden een groot reëel getal zijn of een getal met veel decimalen, dan moeten we de hellingcalculator gebruiken om een ​​nauwkeurig resultaat te krijgen.
Volg de volgende stappen om de helling met de hand te vinden:

Voer de coördinaten (xA, yA) (xA, yA) en (xB, yB) (xB, yB) in. Laten we de formule gebruiken om de helling van de lijn te berekenen die door de punten (2,5) (2,5) en (−5,1) (- 5,1) gaat;
Trek de tweede coördinaten en de eerste coördinaten af, dit geeft ons yB − yA = 1−5 = −4yB − yA = 1−5 = −4 en xB − xA = −5−2 = −7xB − xA = −5−2 = -7;
Vereenvoudig de breuk om de helling van 4747 te krijgen.
Het hellingswerk met stappen toont de volledige stapsgewijze berekening voor het vinden van de helling van de lijn door het punt AA op coördinaten (2,5) (2,5) en punt BB op coördinaten (−5,1) (- 5 , 1). Voor andere coördinaten van punten geeft u gewoon vier reële getallen op en klikt u op de knop “WERK GENEREREN”. De leerlingen van de basisschool kunnen deze hellingcalculator gebruiken om het werk te genereren, de resultaten te verifiëren of hun huiswerkproblemen efficiënt te doen.

Oefenproblemen Voor De Helling Van Een Lijn

De afgeleide op een bepaald punt van de curve is de helling van de raaklijn aan de curve op het beschouwde punt. Sommige functies hebben hellingen die mogelijk niet op elk punt van de functie hetzelfde zijn. Slope vertelt ons de aard van functieverandering. Deze aard van functieverandering wordt uitgedrukt in het teken van de helling. Hellingen zijn een zeer belangrijk hulpmiddel om te bepalen of twee lijnen loodrecht op elkaar staan ​​of niet. Als het product van hellingen van twee lijnen in het vlak −1−1 is, dan staan ​​de lijnen loodrecht en vice versa. Dus de hellingen van loodrechte lijnen zijn tegengesteld wederkerig.

Oefenopgave 1:
Zoek de helling van de lijn door (−1,6) (- 1,6) en (−10,15) (- 10,15).

Oefenopgave 2:
De prijs om een ​​auto te huren voor 1212 dagen is $ 158 $ 158, terwijl voor 1919 dagen $ 228 $ 228 is. Schrijf een lineaire vergelijking die deze situatie modelleert.

De helling Rekenmachine, formule, werken met stappen en oefenopgaven zouden erg handig zijn voor basisschoolleerlingen (K-12 onderwijs) om te leren over het concept van lijn in de meetkunde, hoe ze de algemene vergelijking van een lijn kunnen vinden en hoe ze een relatie kunnen vinden. tussen twee regels. Veel praktijksituaties kunnen worden gemodelleerd door lineaire vergelijkingen, dus de hellingcalculator kan van groot belang zijn bij het oplossen van dergelijke problemen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *