Wat Is BMI Rekenmachine? – Definitie, Formule En Berekening

BMI (body mass index) is een maatstaf voor of u een gezond gewicht heeft voor uw lengte. Gebruik deze BMI-calculator om de volwassenen in uw gezin te controleren.

Deze calculator mag alleen worden gebruikt door volwassenen (zwangere vrouwen of vrouwen die borstvoeding geven mogen niet op deze BMI-metingen vertrouwen). Er mag geen actie worden ondernomen op basis van de waarden, behalve het raadplegen van een voldoende gekwalificeerd persoon, zoals een arts.

De calculator geeft u een idee van hoe uw gewicht zich verhoudt tot gedeelde waarden. Body Mass Index (of BMI) wordt berekend als uw gewicht (in kilogram) gedeeld door het kwadraat van uw lengte (in meters) of BMI = Kg / M2.

Is De Body Mass Index Betrouwbaar?

Uw BMI, of Body Mass Index, is een maatstaf voor uw gewicht in vergelijking met uw lengte. Nauwkeurige beoordelingen van obesitas zijn essentieel, omdat overgewicht of obesitas het risico op verschillende medische aandoeningen aanzienlijk verhoogt, waaronder diabetes type 2, hartaandoeningen en kanker. Naarmate het niveau van overgewicht of obesitas toeneemt, is de schijnwerper gevallen op BMI en de tekortkomingen ervan als een maatstaf voor het ideale gewicht voor individuen, in plaats van hele populaties mensen waar ‘gemiddelden’ gelden.

Maar dit veroorzaakt een vrij kleine variatie in gewicht en wordt verklaard in het bereik van een gezonde BMI. Er bestaat niet zoiets als iemand met een grote botten.” Dr. Jan Sambrook, Hoe op een gezonde manier af te vallen.

Voor de meeste volwassenen geeft BMI een redelijke schatting van hun gewichtsgerelateerde gezondheidsrisico’s. Als uw BMI hoger is dan 35, brengt uw gewicht uw gezondheid in gevaar, ongeacht de onderstaande factoren. Er zijn echter situaties waarin de BMI deze risico’s in het BMI-bereik van 25-35 kan onderschatten of overschatten. De belangrijkste zijn:

Kinderen

Uw huisarts of gezondheidsbezoeker kan u adviseren waar uw kind zit op de ‘centile charts’ die worden gebruikt om gezonde gewichten voor kinderen te schatten.

Zwangere Vrouw

Gebruikelijke BMI-schattingen zijn niet van toepassing als u zwanger bent.

Als U Erg Gespierd Bent

BMI gaat ervan uit dat u een gemiddelde hoeveelheid lichaamsvet heeft, inclusief ‘intra-abdominaal vet’ – vet diep in uw maagholte in plaats van onder uw huid. Intra-abdominaal vet is veel nauwer verbonden met type 2 diabetes en hartaandoeningen dan vet onder de huid.

Als u erg gespierd bent, kan uw lichaamsvetniveau lager zijn dan voorspeld door uw BMI. Dit geldt echter alleen voor mensen die veel aan lichaamsbeweging doen – veel meer dan gemiddeld.

Als U Van Aziatische Afkomst Bent

Mensen van Aziatische afkomst zijn vatbaar voor het ophopen van intra-abdominaal vet (vet diep in uw maagholte in plaats van onder uw huid) bij een lagere BMI dan mensen van Kaukasische afkomst. Mensen met dit patroon van gewichtstoename worden beschreven als ‘appels’ in plaats van ‘peren’ op basis van hun lichaamsomtrek. Dit betekent dat hun gezondheidsrisico’s beginnen te stijgen bij een lagere BMI, omdat intra-abdominaal vet direct verband houdt met de ontwikkeling van hartziekten en diabetes type 2.

Het beveelt echter aan dat voor volksgezondheidsdoeleinden sommige Aziatische groepen als overgewicht moeten worden beschouwd als hun BMI 22-25 is en zwaarlijvig met een BMI van 26-31.

Ouderen (ouder dan 65, mogelijk ouder dan 60)

Omdat de spiermassa bij oudere mensen de neiging heeft af te nemen en het lichaamsvet de neiging heeft om te stijgen, is BMI mogelijk geen nauwkeurige reflector van lichaamsvet als u ouder bent dan 60.

Alternatieve Schattingen Van Gewichtsgerelateerde Gezondheidsrisico\’s

Als u denkt dat de BMI mogelijk niet nauwkeurig weergeeft of u overgewicht of obesitas heeft, kan het meten van uw buikomtrek, taille-heup of taille-hoogte u een meer realistische schatting geven.

Tailleomtrek

U meet uw middelomtrek halverwege tussen de onderkant van uw ribbenkast en de bovenkant van uw heupbeenderen, met het meetlint parallel aan de vloer. U moet uitademen wanneer u meet.

Mannetje

  • Verhoogd gezondheidsrisico – ≥94 cm
  • Hoog gezondheidsrisico – ≥102 cm

Vrouw

  • Verhoogd gezondheidsrisico – ≥80 cm
  • Hoog gezondheidsrisico – ≥88 cm

Taille Tot Heup Ratio

Om uw taille-tot-heupverhouding te controleren, meet u uw middelomtrek (zoals hierboven) en uw heupomvang op het breedste deel van uw heupen. Verdeel uw buikomtrek door uw heupomtrek om een ​​verhouding te krijgen.

  1. Een taille-heupverhouding groter dan 0,85 wordt geassocieerd met een groter dan gemiddeld risico bij vrouwen.
  2. Bij mannen wordt een taille-tot-heupverhouding van meer dan 1,00 geassocieerd met een groter dan gemiddeld risico.

Taille Tot Hoogte- Verhouding

Een recent onderzoek waarin de BMI, tailleomtrek, taille-heupverhouding en taille-lengteverhouding werden vergeleken, ontdekte dat de taille-hoogte-verhouding de meest nauwkeurige manier was om uw lichaamsvetniveau te voorspellen.

Meet uw middelomtrek zoals hierboven en deel deze alleen door uw lengte – het is vrij duidelijk dat beide metingen ofwel in inches (inches) of metrisch (cm) moeten zijn.

Een taille-hoogteverhouding van: definieert obesitas over het hele lichaam.

  • 0,53 of meer voor mannen
  • 0,54 of meer voor vrouwen

Abdominale obesitas werd gedefinieerd door een taille-hoogteverhouding van 0,59 of meer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *