The Morph Review: De Beste Schuimroller Om Overal Mee Naartoe Te Nemen

Of je nu een atleet, een weekendkrijger of een deskjockey bent, je bent waarschijnlijk schuimrollen tegengekomen. Misschien heb je het zelfs geprobeerd en het als een vast onderdeel van je trainingsroutine opgenomen.

Schuimrollen wordt vaak aanbevolen om veelvoorkomende posturale problemen te corrigeren (zoals het naar voren brengen van de hoofdhouding en afgeronde schouders), spierknopen te behandelen en het bewegingsbereik van de gewrichten te vergroten wanneer het wordt opgenomen als onderdeel van een flexibiliteitsprogramma. Deze eenvoudige tool biedt veel voordelen, dus als je hem nog niet gebruikt, zou je sterk moeten overwegen om hem aan je repertoire toe te voegen.

Om de basisprincipes te bespreken: schuimrollen is een self-myofascial release (SFMR) techniek die je kunt gebruiken om je strakke en pijnlijke spieren te masseren. Het is een geweldig hulpmiddel om zowel vóór als na de training te gebruiken en actief herstel uit te voeren op uw niet-trainingsdagen. De eerste keer dat je schuimt, is de kans groot dat het pijn doet … veel. Maar na verloop van tijd zou je kunnen verlangen naar de spiervrijheid die je krijgt door deze eenvoudige (en gratis) methode van zelftherapie.

Rollers zijn er in verschillende soorten en maten, maar de meeste hebben een gemeenschappelijk ongemak: ze zijn groot, rond en nemen veel ruimte in beslag. Het is gemakkelijk om schuim te rollen in je sportschool of thuis (als je thuis een roller hebt), maar wat doe je als je dit uitstekende hulpmiddel mee wilt nemen naar je buitentraining, op zakenreis of op vakantie?

Reisoplossing: een opvouwbare schuimroller

Betreed The Morph, een opvouwbare schuimroller gemaakt door Nate Lawrie en Val Luca bij Brazen Life. Nate is een voormalig NFL Tight End die vertrouwde op schuimrollen om te herstellen van een seizoengebonden rugblessure. Nate rolde religieus schuim tijdens zijn revalidatieproces, maar was gefrustreerd over het ontbreken van een handige roller om gemakkelijk rond te dwalen of te reizen. Hij vond een vormveranderende schuimroller uit die gemakkelijk in een standaard messengerbag of rugzak past en gebruikte deze als inspiratiebron.

Het ontwerp van deze schuimroller, die gebruik maakt van Collapsible Core Technology, maakt het ongelooflijk eenvoudig te monteren. De Morph gaat van plat naar vol met het trekken van twee lipjes (een aan elke kant), en klapt net zo snel weer in zijn platte opslagvorm door de Brazen schijf stevig in te drukken. U hoeft deze rol niet samen te drukken om hem terug te brengen naar zijn verpakbare vorm. In evenwicht neemt The Morph minder ruimte in dan twee opgevouwen T-shirts.

De missie van Brazen Life is om je te helpen “beter te bewegen, meer te bewegen, meer te ervaren en je beter te voelen” met een functionele tool die je overal onbezorgd kunt meenemen en waarmee je optimaal voor je lichaam kunt zorgen, waar je ook bent.

Nate en Val hebben hun doel bereikt met The Morph.

Voordelen van The Morph

1. Eenvoudig te monteren. De treklipjes maken de montage eenvoudig, terwijl de Brazyn-schijf het afbreken een fluitje van een cent maakt.

2. Licht en gemakkelijk in te pakken. Als The Morph plat is, past hij in een standaard messengerbag, rugzak of koffer, terwijl er ruimte overblijft voor je laptop en andere benodigdheden. Bovendien is hij licht van gewicht, met een gewicht van minder dan 1,5 kg, zodat hij u niet zal belasten.

3. Duurzaam en bruikbaar. Ondanks dat hij inklapbaar is, klapt deze foam roller niet in tijdens het gebruik. De ruggengraat langs het interieur is ongelooflijk stevig, genoeg om een ​​NFL-voetballer of zelfs een Sumoworstelaar van meer dan 400 pond te ondersteunen. Het is ook lang genoeg, op 14,5 inch, om over je hele rug te passen.

Nadelen van The Morph

1. Een hobbelige rit. Mijn enige kritiek op The Morph is dat het een beetje moeilijk is om door te rollen. Bij het vergelijken van The Morph met een rumble roller, was de rumble roller soepeler.

Even terzijde, The Morph is een handig hulpmiddel voor SFMR, en de waarde voor zijn compatibiliteit overtreft de lichte hobbeligheid. Het ontwerp is zo handig dat ik deze roller eerlijk overal bij me draag en inpak tijdens mijn reisavonturen.

Je kunt The Morph in zwart, roze of blauw bestellen. Hij wordt geleverd met een prestatiehoes, dus zelfs als je schuimroller vuil wordt, zal je tas dat niet doen. En u krijgt oefeningssuggesties, zodat u kunt beginnen met het rollen van schuim zodra u aan de lipjes trekt om uw roller uit te zetten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *