Hoe Een Hartslagmeter Te Kiezen

Het kan een uitdaging zijn om een ​​hartslagmeter te vinden die bij uw budget en uw behoeften past, want er zijn duizenden om uit te kiezen. Ik heb een checklist in 7 stappen gemaakt die je kunt volgen om het proces VEEL comfortabeler te maken. Ik geef je ook mijn beste keuze voor een geweldige hartslagmeter die je portemonnee niet kapot maakt.

De Hartslagmeting Moet Gemakkelijk Zichtbaar Zijn

Geloof het of niet, maar de meeste hartslagmeters maken de hartslagmeting niet gemakkelijk zichtbaar op het display. Ik weet het, het is gek. Polar hartslagmeters, die worden beschouwd als “beste van hun soort”, zijn berucht omdat ze de hartslag extreem klein maken en nog erger, moeilijk te vinden!

Hartslagmeter moet gemakkelijk te gebruiken zijn

Ik ben nog nooit een monitor tegengekomen die ‘gebruiksvriendelijk’ was, alleen enkele die minder moeilijk te gebruiken waren, of niet onmogelijk te gebruiken. Ik wil Polar niet blijven bashen, maar je moet een raketwetenschapper zijn om erachter te komen hoe je de meeste van hun modellen kunt gebruiken. Ze hebben te veel functies en het is een uitdaging om erachter te komen hoe u uw doelhartslag kunt instellen, wat essentieel is.

Functionaliteit Van De Doelhartslagzone

Ik denk dat behalve het zien van je hartslag, het instellen van je hartslagdoelzone de enige functie is die je nodig hebt (tenzij je een triatleet of serieuze hardloper / wielrenner bent). Met andere woorden, u wilt de monitor zo kunnen instellen dat als uw hartslag onder een bepaald niveau komt, deze piept en boven een bepaald niveau piept.

Als u op zoek bent naar meer geavanceerde functies, zoals het volgen van trainingen of hardlopen met GPS, zou ik zeggen dat u voor een Garmin (zoals Garmin 305) of een Polar gaat, die duur zijn maar erg handig kunnen zijn.

Hartslagmeter Moet Responsief Zijn

Sommige hartslagmeters hebben een lange vertraging bij het rapporteren van de meting terwijl u aan het trainen bent. Als u bijvoorbeeld het tempo begint te verhogen terwijl u aan het hardlopen bent, ziet u het ene moment uw hartslag op 140 bpm en het volgende dat u weet, springt deze van 140 bpm naar 180 bpm. Idealiter zou de monitor continu uw hartslag moeten volgen, zodat u geen enorme sprongen op en neer maakt.

Hartslagmeter Moet Nauwkeurig Zijn

Veel van de hartslagmeters die u zonder borstband krijgt, zijn mogelijk niet nauwkeurig. In plaats daarvan nemen ze je pols onder je pols of aan je vinger, en bij sommige moet je stoppen met trainen en je duim op een metalen knop plaatsen. Hoewel ik denk dat deze hartslagmeters behoorlijk nauwkeurig zijn (ondanks wat verkopers in de winkel je misschien vertellen), moet je een borstband gebruiken voor de beste nauwkeurigheid en reactievermogen. Hartslagmeters met bijbehorende borstbanden zijn naadloos te gebruiken met de meeste cardioapparatuur, zodat de loopband, crosstrainer of hometrainer je hartslag correct registreert.

Een probleem met sommige hartslagmeters is dat ze signalen van andere hartslagmeters kunnen oppikken, waardoor de hartslagmeting in de war raakt. Ik heb nog nooit een probleem gehad, maar duurdere modellen $ 100 + gebruiken een gecodeerde verzending om ervoor te zorgen dat dit probleem niet optreedt.

Comfortabele Borstband

Hoewel ik niet zo lief voor Polar ben geweest, hebben ze zeer comfortabele borstbanden. Aangezien je je hartslagmeter tegen je blote huid moet dragen en ermee moet zweten, is comfort best belangrijk. Een ongemakkelijke streptokokken op de borst mag geen overweging zijn. Dure monitoren ($ 100 +) worden geleverd met een zachte, gemakkelijk flexibele borstband, terwijl de meeste monitoren van minder dan $ 100 worden geleverd met een plastic, houten schild.

Esthetisch Aangenaam (ziet Er Cool Uit)

Ik vermoed dat je geen hartslagmeter wilt die eruitziet alsof je oma hem heeft gegeven, maar veel monitoren zijn ronduit lelijk. Aan de andere kant zijn sommige hartslagmeters bijna mode-items zoals de PUMA Unisex-monitor en MioPINK Motiva-monitor. Uiteraard is uiterlijk een persoonlijke voorkeur, dus dat is aan jou.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *