De Redenen Waarom We Van Desmos Houden In De Wiskundeklas

Elke goede ambachtsman heeft zijn of haar favoriete gereedschap. Lesgeven is voor mij een soort ambacht, en mijn favoriete tool is Desmos, een gratis tool voor docenten. Ik ben 19 jaar docent geweest, die allemaal op de middelbare school hebben gezeten en voornamelijk Algebra 1 hebben gezeten. Ik begon Desmos enkele jaren geleden te gebruiken omdat ik het zat was zoveel met de hand te tekenen (Algebra 1 leraar problemen!).

Ik vond verschillende online grafische rekenmachines die ik leuk vond, maar koos er uiteindelijk voor om bij de Desmos grafische rekenmachine te blijven. In de loop der jaren is Desmos uitgegroeid tot een verscheidenheid aan tools, en naarmate het bedrijf is gegroeid, is mijn passie voor het gebruik ervan ook toegenomen.

Er zijn tal van redenen waarom ik alle verschillende Desmos-tools in de klas gebruik. Als opvoeder probeer ik heel weloverwogen te zijn in de hulpmiddelen in mijn klas, vooral met technologie. Ik probeer eerlijk te zijn tegen mezelf en ervoor te zorgen dat ik niet alleen onder de indruk ben van de technologie zelf, maar van wat de technologie mijn studenten in staat stelt (zie foto’s van studentenkunst).

Ik hou niet alleen van Desmos, maar ook van mijn studenten. Ik heb ooit een student op vakantie laten vragen of ze een Google Hangout kon doen, omdat ze de Desmos-activiteit die we in de klas deden niet wilde missen. Ik zette een tablet op haar normale stoel, gaf haar de lescode en ze mocht deelnemen aan een lesactiviteit, ook al was ze duizenden kilometers verderop.

Hieronder volgen enkele creatieve manieren waarop ik de grafische rekenmachine Desmos in mijn klas gebruik:

Verbind representaties – ik was hier weliswaar erg slecht in toen ik begon met lesgeven. Een belangrijk onderdeel van wiskunde is het begrijpen dat sommige dingen op verschillende manieren kunnen worden weergegeven. Een vergelijking kan ook worden gezien als een tabel met waarden en als een grafiek. Desmos benadrukt dit door je deze allemaal tegelijk te laten observeren.

  1. Wat nou als?”Hieronder is een voorbeeld van een. Ik begin met de zwarte veelhoek; dan vraag ik de leerlingen: “wat als ik 3 bij de y optel?”  In het verleden gaf ik opmerkingen als “toevoegen aan y zal een verticale vertaling veroorzaken, maar nu maak ik grafieken op deze manier in de Desmos grafische rekenmachine en voer ik discussies met de visual om het idee te versterken.
  2. Leg de verbinding tussen wiskunde en kunst – Soms raken we als wiskundeleraren verstrikt in ons curriculum en nemen we geen tijd om de schoonheid van wiskunde te observeren. Artistieke representaties maken met wiskunde is een leuke manier om de schoonheid in wiskunde te zien.
  3. Een grafische rekenmachine is een geweldig hulpmiddel. Het is buitengewoon intuïtief in gebruik; schuifregelaars geven je de mogelijkheid om te zien hoe dingen veranderen; Desmos heeft het toegankelijk gemaakt voor een diverse groep leerlingen en het is GRATIS voor iedereen te gebruiken. De grafische rekenmachine is niet alleen beschikbaar in een webversie, maar ook als app voor apparaten.

Desmos gaf docenten ook de mogelijkheid om toegang te krijgen tot volledige elektronische lessen toen het zijn digitale activiteitensite creëerde. Wanneer u naar deze site gaat, ziet u een grote verscheidenheid aan activiteiten die leraren kunnen gebruiken, of u kunt die activiteiten bewerken of uw eigen activiteiten maken. Hieronder volgen enkele redenen waarom ik teacher.desmos.com graag gebruik in mijn klas als ik het geluk heb de Chromebook-wagen te reserveren.

  1. Met polygrafen kan ik een behoefte aan woordenschat creëren – dit is in wezen de wiskundige versie van de “Raad eens wie?” spel dat we zijn opgegroeid met spelen. Voordat ik met Desmos begon, begon ik met elk hoofdstuk door de studenten de essentiële woordenschat naar het hoofdstuk te laten kopiëren. Nu voer ik een Polygraph-sessie uit om elk hoofdstuk te beginnen: het is een spel; studenten zijn er dol op, omdat ze beseffen waarom we die essentiële tijden nodig hebben. Bekijk dit grote assortiment polygrafen die voor u klaar staan ​​om te gebruiken.
  2. Dankzij Desmos-activiteiten kan ik een socialer klaslokaal hebben – je leest het goed! Een ed-tech tool heeft me geholpen een discours te creëren in het wiskundeklaslokaal dat ik niet kon maken voordat ik het gebruikte. Door de anonimiseringsfunctie in het docentendashboard kan ik een veilige omgeving creëren waar studenten vrijuit kunnen spreken. Met de dashboardtools kan ik ook het werk en de gedachten van mijn leerlingen laten zien, in plaats van het middelpunt van de les te zijn.
  3. Het geeft me ook de mogelijkheid om debatten en discussies te creëren door de bijdragen van studenten te vieren, of ze nu een goed antwoord hebben of een verkeerd antwoord dat de hele klas helpt te leren.
  4. Desmos helpt bij formatieve beoordeling – ik heb meestal elke student op zijn apparaat (hoewel 2-op-1 een ander discussieniveau kan toevoegen). Ik kan dan het docentendashboard gebruiken om de reactie van elke student te observeren, als leidraad voor mijn instructie. Ik kan ook het werk van een andere student in de klas gebruiken om eventuele misvattingen uit de wereld te helpen.

Als ik zou moeten samenvatten waarom ik Desmos in mijn klas gebruik, zou ik zeggen dat ik hierdoor een effectievere en efficiëntere leraar kan zijn. Door Desmos te gebruiken, heb ik verbindingen kunnen leggen en gesprekken kunnen voeren die ik in het verleden niet had kunnen maken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *